Fire grunner til å ansette en fersk mamma

I møte med NAV om foreldrepenger sist høst ble jeg skremt.
– Småbarnsforeldre er så mye borte fra jobb med syke barn. Du må nok regne med at det blir vaaan-ske-lig å få jobb etter permisjonen din!

Sa en veileder som skulle inspirere og motivere.

Sjukt. Jeg som trodde at folk som får barn også får arbeid. Eller gjør de det? Skal jeg kanskje bli økologisk mammablogger nå og bygge Taj Mahal og Sinsenkrysset til sønnen min av gulost og grovbrød og legge det i matpakka? Misforstå meg rett. Jeg beundrer virkelig de som lykkes med det. Det ligger bare ikke for meg, særlig siden jeg er ute av stand til å skjære rette skiver.

For å berolige en eventuell arbeidsgiver (og meg selv) har jeg funnet fire grunner til hvorfor også nybakte mammaer som meg bør få en jobb ved siden av verdens viktigste jobb som de allerede gjør.

 1. Jeg har lært meg nye ferdigheter. Til CV-en min kan jeg føye til:
  – Balansering av varer, baby og en en stor dobbel kaffe latte med hasselnøttsmak kokt på laktosefri melk inn og ut av bussen fra Skøyen til Jernbanetorget.
  – Grad i avansert søvnprogrammering og kognitiv stimulering fra Livets skole.
  – Eksamen på BI ved Executive master of management-programmet (i mangel på rotnorsk benevnelse) tre måneder inn i permisjonen.
 2. Jeg får gjort svært mye på kortere tid enn før. Lunsjmat er nå en luksusvare jeg har lært meg å fortære raskere enn du rekker å tenke kantine, og jeg behersker kunsten å spise med én finger mens jeg mater noen med den andre. Hvilket fører meg til punkt…
 3. Noe jeg også har blitt mye bedre på, er multitasking. Jeg vet at alle sier det. Jeg behersker bilderedigering i Photoshop CS5, eksamenslesing og støvsuging nesten samtidig med en baby i hus. Det er kjempeenkelt! (det kan i hvert fall være det). Ok, men viljen til å multitaske er i hvertfall større enn før (jeg tror egentlig ikke på det).
 4. Barnet har en far. Ja, tenk det. Han er til og med meget kompetent i farsrollen og fikser fint å være hjemme med sykt barn uten at jeg trenger å ringe hjem.

  Lesestund

  Ikke alltid like lett å få en liten til å sovne når boka er så spennende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s