Krisegrøt og andre spennende matretter

Gjennomsnittsfamilien rullerer mellom 15 enkle middagsretter i løpet av et år. Jeg rullerer mellom alt mulig rart med originale smaker. Sånt skaper utrygghet.

For en tid tilbake fant jeg ut jeg var lei av å lage det samme til middag gang på gang. Jeg kjøpte et par kokebøker, installerte yummly (matlagingsapp) og startet å pinne diverse matretter i vill hastighet. Enkelte uker lagde jeg noe nytt sånn ca. annen hver dag. Til stor glede for kjæresten Trodde jeg. Men det kan altså bli for mye spenning i et forhold.

Svidd mat.jpg

Svidd pastinakk med røk og plastikksmak

Jeg sto og rørte i en tomatisert fiskegryte fra ”Hverdagsmat” da det første forsiktige kremtet kom, etterfulgt av:

– Duuuuuu…?

I et samboerskap betyr som regel du med langstrakt u noe du ikke vil høre eller at den andre parten skal be deg om en tjeneste. Så jeg stålsatte meg.

– Frøydis, du lager som regel veldig god mat, men noen ganger, noen ganger…eh…har det jo ikke vært 100 prosent vellykka!

-Åh? Hva mener du? Hm? Hm?

– Nei, altså…Kokkekunst må perfeksjoneres. Og når du er uvant med å lage noe, hender det jo at maten for eksempel blir svidd…øh, eller at du har for mye av noe, som for mye sennep eller chili eller…? Ja. Det er jo ikke det at det smaker direkte vondt, men retter trenger tid til å sette seg, man må øve seg litt, fortsatte han.

Manglende mattrygghet

Så innrømmet han at mine Extreme Makeovers i matveien faktisk hadde tatt sånn av at han hadde følgt seg tvunget til å kjøpe grøt! Slik at han skulle ha en kriseløsning slik at han I HVERT FALL kunne spise seg mett den dagen. Krisegrøt BARE I TILFELLE han fikk noe som smakte helt jævlig.

Før han rundet av med å sukke: ”FØR gledet jeg meg til middag hver dag. Nå vet jeg jo aldri hva jeg får lenger. Jeg er ikke lenger trygg på at jeg får noe jeg liker”.

– Og til slutt en kilo pepper

I det øyeblikket hvor han bekjente sin utrygghet ble jeg minnet på hva en kollektivvenninnes svar da jeg spurte om hun vil smake på middagen jeg hadde mekket i stand:

– Eh, nei takk asså! Å veit itj ka det dær e!!! Hun var riktignok sær i matveien og hadde kun paprika og agurk på ost og definitivt ingen andre steder. Spiste sikkert bare kneippbrød. Favorittmat var osteschnitzel. Med brun saus. Men ok, hun hadde et poeng.

For å tilfredsstille behovet mitt for nyheter og variasjon har jeg tenkt å begynne å bake. Jeg har ikke gjort det tidligere fordi jeg synes det har vært kjedelig å følge oppskrifter til punkt og prikke… men jeg har jo hørt at det er en fordel å ikke slumse med pepperet i for eksempel pepperkaker. Men middagseksperimenteringen roer jeg noe ned. Slik at vi får mattrygghet i heimen. Det er dessuten ikke plass til flere grøtpakker i skapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s